Osvježava!

Recept dana: Hladna juha od krastavaca, tikvica i avokada

Naša čitateljica Marija Hrman nam je poslala svoje neodoljivi recept za hladnu juhu koja će osvježiti baš svakoga za vrijeme ovih nesnosnih vrućina!

Svake godine nastaju stotine novih recepata za hladne juhe, od egzotičnih i bizarnih, do lako pripravljivih i primjenjivih u našem okružju. Evo jednog koji je sve samo ne problem pripremiti!

Trebat će vam:

1 veliki krastavac
1 tikvica
1 avokado
0,4 l tekućeg jogurta
0,1 l kiselog vrhnja
1 žlica limunovog soka
sol, papar, svježi kopar

Priprema:

Krastavce, tikvicu i avokado oguliti i narezati na kockice (krastavce prethodno očistiti od sjemenki). Narezano povrće i avokado staviti u blender, dodati jogurt i vrhnje, limunov sok, soli i papra po želji te miksati dok smjesa ne bude skroz glatka. Ako je pregusta, možete dodati malo vode. Poslužite posipano narezanim koprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:39