NE MOŽE BOLJE!

RECEPT DANA: Pizza sa šparogama, slaninom i mozzarellom

Mario Kučera / Hanza Media

Zelene, bijele ili ljubičaste šparoge sjajne su u juhi te kuhane i poslužene s maslacem i mladim kuhanim krumpirom, a punoća njihova okusa ostvaruje se u kremastom rižotu.

Ovaj put s njima napravite pizzu!

Trebat će vam:

tijesto za pizzu
15-ak tankih zelenih šparoga
nekoliko tanko narezanih šnita mesnatije slanine
1 pakiranje mozzarelle
6-8 cherry rajčica
4-5 žlica domaćeg kečapa ili gustog soka od rajčice
1 mladi češnjak
origano
papar
maslinovo ulje

Mario Kučera / Hanza Media
 

Priprema:

Razvaljajte tijesto za pizzu pa stavite u veci okrugli pleh. Namažite tijesto ravnomjerno kečapom. Poslažite ploške mozzarelle, narezane cherry rajčice ta rasporedite u krug šparoge. Na kraju na pizzu stavite narezanu slaninu, pa pospite sve origanom i malo popaprite. Pecite na 200-220 stupnjeva. Kada je pizza gotova, pokapajte je maslinovim uljem i pospite sitno sjeckanim mladim češnjakom.

Izdvajamo

Iz drugih medija