Stiglo je ''to'' vrijeme!

RECEPT DANA: Široka tjestenina s morskim plodovima i rajčicom

 Getty Images/iStockphoto
Mamma mia, ovo je genijalna tjestenina!

Trebat će vam:

500 g tjestenine (tagliatella)
1 velika konzerva pelata rajčica
250 g sipica
250 g lignja
250 g dagnja ili nekih drugih školjaka
sol, papar
maslinovo ulje
1 velika glavica luka
3 češnja češnjaka
3-4 grančice svježeg peršina
nekoliko listića svježe mente

Priprema:

Ribu očistite. Školjke također. Očistite i nasjeckajte luk. Očistite i nasjeckajte češnjak. Luk pržite na maslinovu ulju, pa kad postane staklast, dodajte češnjak. Kad zamiriše, dodajte sok i rajčice koje prethodno nasjeckajte. U rajčice dodajte ribu i školjke. Dinstajte desetak minuta. Posolite, popaprite. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Potom je pomiješajte s dobivenom umakom. Začinite sjeckanim peršinom. Prije posluživanja po tjestenini rasporedite natrgane listiće mente. Savjet: ako volite pikantno jelo možete začiniti mljevenom čili papričicom. Umjesto tagliatella možete uzeti i drugu tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 00:22