SLATKO OD LIMUNA

RECEPT DANA: Slatka torta od limuna s pistacijama!

 Marko Miščević / Hanza Media
Predivne agrume smo iscijedili i naribali u slastice.

Pripremite ovu tortu u petak i uživajte u njoj cijeli vikend, jer vam garantiramo da duže od dva dana neće potrajati!

Za ovu ukusnu i osvježavajuću tortu će vam trebati:

200 g maslaca sobne temperature
2 žlice maslinova ulja
100 g neslanih pistacija (+ žlica za ukrašavanje)
50 g bademova brašna
250 g šećera
200 g brašna
1/2 žličice soli
2,5 žličice praška za pecivo
150 g jogurta
5 jaja
1/2 žlice ekstrakta vanilije

Za preljev:

200 g lemon curda (vidi recept niže)
350 g mascarponea
fino ribana korica i sok jednog limuna
75 g šećera u prahu

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema:

Dva oblika za pečenje torte promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Pećnicu uključite na 180 °C. U posudici na laganoj vatri rastopite maslac. Dodajte ulje, maknite s vatre i ohladite. U multipraktiku fino sameljite pistacije. U zdjelu stavite suhe sastojke. Napravite udubinu, dodajte masnoću, jogurt, jaja i aromu vanilije te dobro promiješajte. Smjesom podjednako ispunite oba kalupa i pecite ih 25 minuta, odnosno dok ne porumene. Je li pečeno provjerite čačkalicom. Hladite u kalupima 10 minuta, a potom premjestite na rešetku. U međuvremenu pomiješajte lemon curd i mascapone. Polovicu soka od limuna pomiješajte sa 25 g šećera u prahu i miješajte na slabom plamenu. Stavite sa strane. Dok su još mlaka, tijesta premažite s malo limunova soka. Pustite ih da se ohlade do kraja, a potom ih prerežite. Stavite jedan na poslužavnik, premažite nadjevom, stavite tijesto i tako do kraja. Pomiješajte ostatak šećera u prahu i soka limuna da biste dobili preljev, prelijte tortu i ukrasite ostatkom pistacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:23