Obožavamo ih!

RECEPT DANA: Sočna pita od trešanja

Neja Markičević / Hanza Media

Tako dobar, a tako jednostavan kolač!

Mi trešnje obožavamo hladne iz hladnjaka, ili netom ubrane sa stabla iz nečijeg vrta (jer susjedova trešnja je uvijek sočnija). Ali ako volite trešnje ubaciti u kolač evo načina da vrlo uspješno to i učinite!

Trebat će vam:

Tijesto:

400 g oštrog brašna
200 g maslaca
3 žlice šećera
malo soli
žumanjak
2 velike žlice kiselog vrhnja

Nadjev:

700 g očišćenih trešanja
3 žlice brašna
3 žlice šećera

 

Neja Markičević / Hanza Media
 

Priprema:

Tijesto se zamijesi i pusti da odstoji 20 min u hladnjaku, a potom se polovica razvuče po kalupu. Za nadjev treba pomiješati sve prethodno nabrojane sastojke, rasporediti po kalupu, prekriti drugom polovicom tijesta i peći dok ne porumeni na 180°C.

Izdvajamo

Iz drugih medija