DOBAR STARI KLASIK

RECEPT DANA: Varivo od poriluka sa suhim rebarcima

    AUTOR:
    • Mateja Domitrović

  • OBJAVLJENO:
  • 03.03.2017. u 09:29

Varivo od poriluka sa suhim rebarcima
Berislava Picek / Hanza Media

Nešto na žlicu!

Ako vas je obuzela želja za nečim što bi vam mama skuhala, na pravom ste mjestu. Danas radimo varivo od poriluka sa suhim rebarcima, zasučite rukave!

Trebat će vam:

4 - 5 poriluka
2 srednje velika krumpira
svinjska mast
sol
papar
malo mljevene crvene paprike
2 - 3 češnja češnjaka
suha svinjska rebra

 

Varivo od poriluka sa suhim rebarcima
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Suha rebra skuhajte u loncu. U drugi lonac stavite oko litru, litru i pol vode i pola žlice masti. Poriluk dobro operite i narežite na prst široke komade. Krumpir ogulite. Kada voda uzavrije, u lonac stavite poriluk zajedno s krumpirom narezanim na kockice. Kuhajte dok povrće ne omkeša pa na kraju začinite solju i paprom te napravite laganu zapršku od masti, češnjaka, mljevene crvene paprike i malo brašna pa dodajte u varivo. Poslužite s kuhanim rebarcima.

Izdvajamo

Iz drugih medija