KAVKAZ

RECEPT DARKA VLAŠIĆA: Pašta s kunićem

 John Pavlish
 
2,5 kg kunića
200 g mrkve
glavica češnjaka
200 g celerova korijena
200 g žutog luka
200 ml bijelog vina
1 zvjezdasti anis
4 komada klinčića
2 lista lovora
malo majčine dušice
malo ružmarina
1 komad domaće slavonske kobasice
pašta prema želji

John Pavlish

Kunića začinite solju i paprom i premažite maslinovim uljem. Nakon toga krenite s pripremom povrtnog temeljca. Povrće narežite na veće komade i pržite na visokoj temperaturi do zlatnožute boje. Dodajte začinsko bilje, klinčić i anis te podlijte bijelim vinom. Kad alkohol ispari, dodati vodu i kuhati 10 minuta. Prethodno začinjenog kunića pržite sa svih strana u većoj posudi ili na grillu. Pećnicu ugrijte na 150 stupnjeva. Temeljac i povrće stavite u veću posudu i na njega dodajte kunića. Na kunića stavite masni papir, a posudu dobro omotajte aluminijskom folijom dva puta. Staviti u pećnicu na tri sata. Kad je kunić gotov, pažljivo skinite meso s kostiju. Tekućinu koja je ostala nakon pečenja procijedite i ostavite sa strane za daljnju upotrebu. Na zagrijanu tavu dodajte meso i sitno narezanu kobasicu. Podlijte tekućinom od pečenja i lagano kuhajte. Ako nemate domaću šalšu, možete koristiti pelate ili svježe cherry rajčice. Paštu skuhajte po vašoj želji i ubacite u tavu s kunićem da se dobro sjedini. Na kraju dodajte malo maslaca i naribajte parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:06