2,5 kg kunića 200 g mrkve glavica češnjaka 200 g celerova korijena 200 g žutog luka 200 ml bijelog vina 1 zvjezdasti anis 4 komada klinčića 2 lista lovora malo majčine dušice malo ružmarina 1 komad domaće slavonske kobasice pašta prema želji |
Kunića začinite solju i paprom i premažite maslinovim uljem. Nakon toga krenite s pripremom povrtnog temeljca. Povrće narežite na veće komade i pržite na visokoj temperaturi do zlatnožute boje. Dodajte začinsko bilje, klinčić i anis te podlijte bijelim vinom. Kad alkohol ispari, dodati vodu i kuhati 10 minuta. Prethodno začinjenog kunića pržite sa svih strana u većoj posudi ili na grillu. Pećnicu ugrijte na 150 stupnjeva. Temeljac i povrće stavite u veću posudu i na njega dodajte kunića. Na kunića stavite masni papir, a posudu dobro omotajte aluminijskom folijom dva puta. Staviti u pećnicu na tri sata. Kad je kunić gotov, pažljivo skinite meso s kostiju. Tekućinu koja je ostala nakon pečenja procijedite i ostavite sa strane za daljnju upotrebu. Na zagrijanu tavu dodajte meso i sitno narezanu kobasicu. Podlijte tekućinom od pečenja i lagano kuhajte. Ako nemate domaću šalšu, možete koristiti pelate ili svježe cherry rajčice. Paštu skuhajte po vašoj želji i ubacite u tavu s kunićem da se dobro sjedini. Na kraju dodajte malo maslaca i naribajte parmezan.