KUHAM/ŠERAM

RECEPT DENIZA ZEMBE KOJI ĆETE LAKO PONOVITI KOD KUĆE: Pljukanci s ramstekom iz puležanskog Amfiteatra!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Chef Deniz Zembo na svojim je društvenim mrežama počeo objavljivati videorecepte koje ćete vrlo jednostavno moći ponoviti unutar svoja četiri zida

Recept za brze pljukance s ramstekom kao i brojne druge pronašli smo na Facebook stranici Amfiteatar - Kulinarski razvojni centar pa inspiracije za brze i jednostavne ručkove neće nedostajati. Medvjeđi luk iz recepta jednostavno možete zamijeniti baby špinatom ili rikulom, a aceto također možete zamijeniti jabučnim ili vinskim octom, ovisno o tome što imate kod kuće.

Pljukanci:

400 g glatkog brašna
200 g oštrog brašna
voda
mrvica soli
ramstek ili neko drugo mekše meso
medvjeđi luk, rikula ili mladi
špinat
maslinovo ulje
sol i papar
1 žlica senfa
3 žlice aceta/jabučnog octa/ kvasine
ukiseljeni motar ili kapari

Rijeka, 210416.
Novi gastro kutak Pijaca 21 u neposrednoj blizini gradske trznice nudi zanimljiva jela i marende pod vodstvom Denisa Zembe i uz vodjenje Rade Malobabica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Prvo pripremite pljukance. Zamiješajte brašno i prstohvat soli polako dodajući vodu dok ne postignete teksturu da možete zamijesiti tijesto koje vam se ne lijepi. Oblikujte u kuglu. Ostavite da tijesto odmori u posudi koju ste potom prekrili prozirnom folijom kojih 15 minuta u hladnjaku. U međuvremenu meso narežite na tanke trakice i pripremite vinaigrette umak. U manju zdjelicu, pomiješajte maslinovo ulje, senf i ocat ili aceto (ovisno što imate) dok ne dobijte umak. Ostavite ga po strani te napravite pljukance tako što ćete komadić tijesta otkinuti prstima pa ga nježno protrljati među dlanovima, kad ste ga oblikovali ubacite ga u brašno pa na ravnu površinu kako se ne bi lijepili. Zakuhajte vodu za pljukance pa ih stavite kuhati. U međuvremenu na tavici na malo maslinova ulja prepržite meso, kad je gotovo, meso premjestite u drugu posudu, a na istu tavu dodajte pljukance s malo vode u kojoj su se kuhali. Dodajte potom malo motara ili kapara, smanjite vatru, dodate malo medvjeđeg luka/rikule ili špinata, prethodno napravljeni vinaigrette, vratite meso u ta8 vicu te sve zajedno povežite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:01