U KUHINJI S DOBROM HRANOM

RECEPT DOBRE HRANE: Varivo od svinjetine s dunjama

 Marko Miščević
Već je odavno razbijen mit da je dunjama mjesto isključivo na ormaru, što je inače tradicija koju su s posebnim guštom na životu održavale žene u Slavoniji
500 g svinjetine od plećke
3 dunje
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
100 g kukuruza šećerca
100 g mladog graška
2 crvene paprike
100 g slanutka
sol
papar
kajenski papar
suncokretovo ulje
žličica mljevene pečene paprike

Marko Miščević

Meso, dunje i papriku narežite na kockice, luk i češnjak sitno nasjeckajte. U većoj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno nasjeckani luk i lagano pržite. Kad postane staklast, dodajte nasjeckani češnjak te pržite još dvije minute. Zatim dodajte na kockice narezano meso te ga pržite dok tekućina ne ispari te ga po mogućnosti malo zapecite. Dodajte oko 250 ml povrtnog temeljca i kratko prokuhajte. Dodajte kukuruz, grašak, paprike, slanutak i dunje te lagano pirjajte oko 45 minuta. Jelo začinite solju, paprom, kajenskim paprom i mljevenom paprikom. Kuhajte do željene gustoće. Servirajte uz njoke, kuhanu rižu ili palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:39