RECEPT SLAVICE ŠAGOLJ

RECEPT GOTOV ZA DVADESET MINUTA: Sad je pravo vrijeme da napravite ukusnu tjesteninu od vrganja i lisičarki!

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 12.10.2019. u 11:01

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Okus jedinstven i zadovoljstvo maksimalno!

Trebat će vam:

500 g svježe tjestenine po izboru
200 g šumskih gljiva (vrganj, lisičarka)
glavica luka
žlica nasjeckanog peršina
150 g mini rajčica
100 g dimljene slanine
parmezan
sol i papar

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Na maslacu kratko popržite na sitno narezanu dimljenu slaninu te dodajte luk narezan na kockice. Pirjajte. U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu prema uputama. Svježa tjestenina kuha se nekoliko minuta. Luku i slanini dodajte očišćene i na manje komade narezane gljive. Pirjate nekoliko minuta, a ako procijenite da vam je potrebno još tekućine, slobodno dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Začinite solju i paprom, dodajte češnjak i kuhanu tjesteninu. Sve sljubite laganim miješanjem. Posudu uklonite s vatre i dodajte napola prerezane mini rajčice. Prilikom posluživanja jelo začinite svježe naribanim parmezanom

Izdvajamo

Iz drugih medija