IDEJA ZA RUČAK

RECEPT KOJI VRIJEDI ISPOBATI: Špageti od tikvica s kremastim pestom od bosiljka!

Tina Uglješić, autorica popularnog bloga Zelenarium, pripremila je za nas pet ukusnih i hranjivih jela za koje ne morate uključivati pećnicu niti koristiti štednjak.

Jedno od njih bili su osvježavajući špageti od tikvica koje možete pripremiti i pomoću gulilice za krumpir!

Špageti od tikvica s kremastim pestom od bosiljka

2 šalice listova bosiljka
70 g oraha
1 režanj češnjaka
70 ml maslinova ulja
1 žlica limunova soka
3 žlice prehrambenog kvasca u listićima
sol
papar
4 tikvice
4 žlice oljuštenih sjemenki konoplje (za posipavanje)

Priprema:

Orahe namočite oko 8 sati u vodi u koju ste dodali prstohvat soli. Nakon namakanja isperite i procijedite suvišnu vodu. Nasjeckajte češnjak. U multipraktik ubacite listove bosiljka, orahe i češnjak te izmiksajte sve sastojke dok se potpuno ne usitne. 1 šalicu bosiljka možete zamijeniti i svježim špinatom. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i prehrambeni kvasac te miksajte još kratko, dok ne dobijete pesto. Tikvicu ogulite i narežite pomoću spiralizatora. Ako nemate spiralizator, možete koristiti nožić za guljenje, pa ćete umjesto špageta dobiti oblik tagliatella. Pesto promiješajte s tikvicama neposredno prije posluživanja, kako tikvice ne bi pustile vodu. Posipajte oljuštenim konopljinim sjemenkama. Poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:07