ISPROBANI RECEPT

RECEPT KOSTARIKANCA ESTEBANA ANTILLONA: Chalupa tortilja s piletinom

Marko Miščević

Danas kuham!

8 kukuruzne tortilje (domaće ili kupovne)
kanola ulje
400 g kuhanih pilećih prsa (mogu ići i govedina ili svinjetina)
1 avokado
pola glavice kupusa
pola crvenog luka
1 rajčica
125 ml kiselog vrhnja (oko 1 žlica po chalupi)
šaka svježeg korijandera (ili rukole)
sol
papar
pola limuna
ljuti umak

 

Marko Miščević
 

Dno tave u koju stane cijela tortilja prekrijte kanola uljem tako da tortilja pluta u ulju. Zagrijte ulje na srednje do srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće, ali prije nego što se počne dimiti, stavite tortilju i pustite da se peče oko minutu, sve dok ne počnu izlaziti mjehurići i ne dobije zlatnosmeđu boju. U zdjelici pomiješajte naribani kupus, rajčicu narezanu na kockice, narezani luk i svježi korijandar, odnosno rukolu. Začinite sa soli i paprom i dodajte sok pola limuna. Premjestite chalupa tortilje na pladanj obložen papirnatim ručnicima koji će upiti višak ulja. Na svaku tortilju poslažite trganu kuhanu piletinu, salatu, avokado narezan na kriške, rajčicu i kiselo vrhnje te po želji dodajte ljuti umak.

Izdvajamo

Iz drugih medija