8 kukuruzne tortilje (domaće ili kupovne) kanola ulje 400 g kuhanih pilećih prsa (mogu ići i govedina ili svinjetina) 1 avokado pola glavice kupusa pola crvenog luka 1 rajčica 125 ml kiselog vrhnja (oko 1 žlica po chalupi) šaka svježeg korijandera (ili rukole) sol papar pola limuna ljuti umak |
Dno tave u koju stane cijela tortilja prekrijte kanola uljem tako da tortilja pluta u ulju. Zagrijte ulje na srednje do srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće, ali prije nego što se počne dimiti, stavite tortilju i pustite da se peče oko minutu, sve dok ne počnu izlaziti mjehurići i ne dobije zlatnosmeđu boju. U zdjelici pomiješajte naribani kupus, rajčicu narezanu na kockice, narezani luk i svježi korijandar, odnosno rukolu. Začinite sa soli i paprom i dodajte sok pola limuna. Premjestite chalupa tortilje na pladanj obložen papirnatim ručnicima koji će upiti višak ulja. Na svaku tortilju poslažite trganu kuhanu piletinu, salatu, avokado narezan na kriške, rajčicu i kiselo vrhnje te po želji dodajte ljuti umak.