4 batata srednje veličine
maslinovo ulje
pola glavice crvenog luka
1 režanj češnjaka
250 g dimljenog tempeha
žlica umaka od soje
mladi luk
jogurt ili skyr
mlijeko od badema po potrebi

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Prekrijte lim papirom za pečenje. Operite batate i prerežite ih po dužini. Vilicom izbodite površinu polovica prekrivenu korom i utrljajte malo maslinova ulja po batatima. Stavite na lim za pečenje polovice batata s korom prema gore i stavite peći oko jedan sat. Nakon pola sata okrenite batate, a ovisno o njihovoj veličini, pripazite da ne zagore. Gotovi su kad s lakoćom možete u meso batata zariti nož. Dok se batati peku, usitnite mladi luk, a tempeh nadrobite u zdjelicu, usitnite luk i češnjak i u tavi zagrijte malo maslinova ulja. Pirjajte luk i češnjak na ulju dok ne omekšaju, a potom dodajte tempeh i pržite nekoliko minuta dok ne počne dobivati tamniju boju. Dodajte umak od soje i pržite još koju minutu, a potom maknite s vatre. Kad su batati gotovi, žlicom djelomično izdubite polovice i stavite višak u blender. Kad ste obradili sve polovice, u blender stavite nekoliko žlica jogurta te usitnjavajte. Kako biste dobili rjeđi umak, dodajte po potrebi malo mlijeka od badema pa nastavite usitnjavati da se sve poveže. Batate napunite tempehom, pospite mladim lukom i prelijte umakom od jogurta i batata te poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....