Za marinadu:
300 g tempeha
3 žlice umaka od soje
3 žlice cvjetnog meda
žličica naribanog đumbira
žlica ulja od sezama
2 žlice soka od limete
2 žlice maslaca od kikirikija
2 žlice ljutog umaka po želji
Za salatu:
paprike
potočarka ili matovilac
radič
kuhani slanutak

Tempeh narežite na trokute željene veličine. U zdjeli pomiješajte sastojke za marinadu i kušajte pa prilagodite ljutinu i slatkoću umaka po želji. Dodajte trokute tempeha u marinadu tako da budu dobro prekriveni te stavite u hladnjak da se mariniraju minimalno dva sata, a po mogućnosti i dulje. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva i na lim koji ste prekrili papirom za pečenje poslažite trokute tempeha te dodatno svaki prelijte ostatkom marinade. Pecite 20 minuta. Dok čekate, pripremite salatu sa sastojcima po želji, a potom poslužite s toplim kikiriki tempeh trokutima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....