1 šaran (1,5 kg)
500 g luka
2 žlice pirea od rajčice
1 ljuti feferon
200 ml bijelog vina
1 žličica mljevene crvene paprike
2 grančice peršinova lista
ulje i ocat
papar i sol
2 žlice punomasnog kiselog vrhnja

Ribu očistite, operite, posolite i popaprite, pa je narežite na komade i pokapajte octom te ostavite stajati sat vremena. Nasjeckajte luk i popržite ga na masnoći, posipajte mljevenom paprikom, dodajte pire od rajčice i 100 ml vina te 100 ml vode. Nasjeckajte peršin, dodajte ga na luk, pa na kraju dodajte ribu. Kuhajte na laganoj vatri dok se riba potpuno ne skuha. Nemojte miješati kuhačom, već posudu povremeno dobro protresite. Pred kraj kuhanja ulijte ostatak vina, pustite da alkohol ispari, pa umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite uz široke rezance.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....