DANAS KUHAM

RECEPTI SA ŠARANOM: Šaran s povrćem iz pećnice

 StockFood
Najraširenija porodica slatkovodnih riba, šarani, nažalost nisu i najrašireniji po našim tanjurima iako su cjenovno prihvatljiviji od mnogih slatkovodnih i morskih riba, pogotovo nabavljate li onu iz uzgoja. Naravno, nije sporno, oni divlji, ulovljeni na udicu, puno su ukusniji od masnih, uzgojenih u ribnjacima, ali...
Najraširenija porodica slatkovodnih riba, šarani, nažalost nisu i najrašireniji po našim tanjurima iako su cjenovno prihvatljiviji od mnogih slatkovodnih i morskih riba, pogotovo nabavljate li onu iz uzgoja. Naravno, nije sporno, oni divlji, ulovljeni na udicu, puno su ukusniji od masnih, uzgojenih u ribnjacima, ali...

1 kg šarana
2 glavice luka
2 mrkve
4-5 češnja češnjaka
2 crvene rog paprike
500 ml pasirane rajčice
ulje
sol i papar
mljevena crvena paprika

StockFood

Očistite ribu i narežite je na komade. Očistite luk i narežite ga na veće komade. Očistite mrkvu i narežite je na kockice. Na tavici, u ulju prepržite luk i mrkvu, dodajte nasjeckani češnjak. Dodajte papriku narezanu na veće komade i zalijte rajčicom. Začinite solju i paprom. Ugrijte pećnicu na 180 °C. U pekač izlijte umak s povrćem i dodajte ribu, pa pecite u pećnici četrdesetak minuta. Poslužite uz kuhani krumpir ili palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 19:52