RECEPTI DAVIDA SKOKE

RIBA ZVANA STRIJELKA: Hladno dimljena strijelka (sashimi)

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Ribari je žele istrijebiti, na ribarnicama je rijetka, a samo poneki znalac prepoznaje njezinu vrijednost!

Za marinadu (za veću količinu fileta koji se poslije mogu vakumirati i zamrznuti)

1 kg soli
1 kg muscovado šećera
2 pune žlice dimljene slatke paprike
1 žlica češnjaka u prahu
1 žlica papra

Pula 100319.
Svi nacini pripreme i obrade ribe strijelka koju je obradio i pripremio David Skoko u svom restoranu Batelina u Banjolama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Ribu filetirati, odstraniti kožu i uvaljati u marinadu. Marinirati najmanje 24 sata kako bi se iz fileta izvuklo što više tekućine. Filete potom oprati i narezati na male komade 0,5 - 1 cm debljine. Poslužiti s mrvicama dehidriranih crnih maslina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:10