Sastojci:
1 žličica kima 1 žličica korijandra maslinovo ulje 1 glavica ljubičastog luka 2 češnja češnjaka 1 tikvica 500 g mljevene masnije janjetine prstohvat dimljene mljevene paprike sok pola limuna žlica sjeckanih listića svježe metvice |
Priprema:
Na tavici bez ulja tostirajte sjemenke pa ih izmrvite u mužaru. Nasjeckajte luk i češnjak pa ih stavite u tavicu u kojoj su se pržile sjemenke. Dodajte naribanu tikvicu i kuhajte još 5 - 10 minuta dok voda ne ispari, a tikvica postane mekana. Stavite sa strane da se hladi. Dobivenu smjesu umiješajte u janjetinu, dodajte papriku i sjemenke iz mužara i dobro promiješajte. Dodajte limunov sok i sjeckanu metvicu. Oko štapića oblikujte kofte i stavite ih na jedan sat u hladnjak. Pecite ih na srednje jakoj vatri na električnom roštilju otprilike deset minuta. Prijaju uz jogurt u koji ste umiješali malo sjeckane metvice.