DANAS ZA RUČAK

ROŠTILJAMO U STANU: Janjeće kofte

Ne moramo roštiljati samo ljeti!

Sastojci:

1 žličica kima
1 žličica korijandra
maslinovo ulje
1 glavica ljubičastog luka
2 češnja češnjaka
1 tikvica
500 g mljevene masnije janjetine
prstohvat dimljene mljevene paprike
sok pola limuna
žlica sjeckanih listića svježe metvice

 

Priprema:

Na tavici bez ulja tostirajte sjemenke pa ih izmrvite u mužaru. Nasjeckajte luk i češnjak pa ih stavite u tavicu u kojoj su se pržile sjemenke. Dodajte naribanu tikvicu i kuhajte još 5 - 10 minuta dok voda ne ispari, a tikvica postane mekana. Stavite sa strane da se hladi. Dobivenu smjesu umiješajte u janjetinu, dodajte papriku i sjemenke iz mužara i dobro promiješajte. Dodajte limunov sok i sjeckanu metvicu. Oko štapića oblikujte kofte i stavite ih na jedan sat u hladnjak. Pecite ih na srednje jakoj vatri na električnom roštilju otprilike deset minuta. Prijaju uz jogurt u koji ste umiješali malo sjeckane metvice.

Izdvajamo

Iz drugih medija