OMILJENA ROŽATA

Recept dana: Naučite kako se pravilno priprema ova tradicionalna poslastica s juga

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix
Bili smo u Putnikovićima na Pelješcu i isprobali tradicionalna jela toga kraja

Trebat će vam:

6 jaja
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
korica jednog limuna

Za karamel:

6 žlica šećera
2 žlice vode

Priprema:

Šest žlica šećera otopite u mlijeku, a zatim ga ohladite te mu dodajte sve preostale sastojke i pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa ponovno ohladite. Karamelizirajte šest žlica šećera s dvije žlice vode, pazeći da vam šećer previše ne posmeđi. Treba se razliti po cijelom kalupu. Možete raditi u više manjih posudica ili jednoj velikoj. Kad se karamel ohladio, ulijte prethodno napravljenu smjesu s mlijekom i pecite kojih 45 minuta na temperaturi od 150 °C.

image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:54