OSVJEŽAVA

Salata od celera

Marko Miščević / Hanza Media

Da se spriječi oksidacija, odnosno da korijen celera nakon ribanja ne postane siv i neugledan, treba ga nakon ribanja ili sjeckanja poprskati sokom limuna ili nekom drugom kiselinom - pred lažemo domaći jabučni ocat.

Za dresing:

1 žličica senfa
3 žlice maslinova ulja
1 žlica sherry octa

Salata:

1 limun
1 srednji celer
2 stabljike celera
list peršina
šaka oraha
50 g parmezana
maslinovo ulje

 

Marko Miščević / Hanza Media
 

Najprije napraviti preljev za salatu i pustiti da malo odstoji. U malu posudu dodati sastojke i dobro izmiješati. Celer narezati na tanke rezance ili naribati na ribež te ga preliti sokom jednog limuna. Dodati sol, papar, orahe, nasjeckani peršin te na trakice narezane stabljike celera. Izmiješajte, servirajte na tanjur i dodajte parmezan narezan na listiće, zatim salatu začinite preljevom i maslinovim uljem.

Izdvajamo

Iz drugih medija