Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- dvije glavice koromača
- dvije velike reske ili kisele jabuke
- pola glavice celera
- sol, papar
- sok jednog limuna
- žlica sjeckanog peršina
- dvije žlice maslinova ulja
- žlica sušenih brusnica ili grožđica
Priprema
1. korak
Operite koromač i narežite ga na tanke ploške. Jabuke možete oguliti ili im ostaviti koru, kako vam se više sviđa. I njih narežite vrlo tanko, najbolje na mandolinu.
2. korak
Istu stvar učinite s oguljenim celerom. Sve ploške koromača, celera i jabuka poškropite ili premažite limunovim sokom pa pokapajte maslinovim uljem. Ostavite da odstoji petnaestak minuta.
3. korak
Po želji ploške koromača možete kratko zapeći na gril-tavi ili ih ostavite sirove (tako im je okus nešto intenzivniji). Koromač, jabuke i celer naizmjenično slažite na kupove.
4. korak
Peršin pomiješajte s ostatkom limunova soka i dobrog maslinovog ulja. Po želji dodajte i žličicu samljevenih sjemenki gorušice. U marinadu dodajte i sušene brusnice pustite neka odstoji desetak minuta pa marinadom prelijte kupove salate. Možete im dodati i sitno sjeckanih oraha ili badema.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....