Salata od jabuke i koromača

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • dvije glavice koromača
  • dvije velike reske ili kisele jabuke
  • pola glavice celera
  • sol, papar
  • sok jednog limuna
  • žlica sjeckanog peršina
  • dvije žlice maslinova ulja
  • žlica sušenih brusnica ili grožđica

Priprema

1. korak

Operite koromač i narežite ga na tanke ploške. Jabuke možete oguliti ili im ostaviti koru, kako vam se više sviđa. I njih narežite vrlo tanko, najbolje na mandolinu.

2. korak

Istu stvar učinite s oguljenim celerom. Sve ploške koromača, celera i jabuka poškropite ili premažite limunovim sokom pa pokapajte maslinovim uljem. Ostavite da odstoji petnaestak minuta.

3. korak

Po želji ploške koromača možete kratko zapeći na gril-tavi ili ih ostavite sirove (tako im je okus nešto inten­zivniji). Koromač, jabuke i celer naizmjenično slažite na kupove.

4. korak

Peršin pomiješajte s ostatkom limunova soka i dobrog maslinovog ulja. Po želji dodajte i žličicu samljevenih sjemenki gorušice. U marinadu dodajte i sušene brusnice pustite neka odstoji desetak minuta pa marinadom prelijte kupove salate. Možete im dodati i sitno sjeckanih oraha ili badema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2025 23:36