TOPLA ILI HLADNA

Salata od kiselog zelja, mariniranih pačjih prsa, naranče, kruške i oraha

 Berislava Picek/Cropix
Dodate li salati na kraju koju žlicu bučinog ulja, ona će biti još malo ukusnija
Dodate li salati na kraju koju žlicu bučinog ulja, ona će biti još malo ukusnija

Trebat će vam:

400 g kiselog zelja
400 g pačjih prsa
200 g naranča
200 g kruška
50 g sjeckanih oraha
50 g grožđica
50 g maslaca
prstohvat timijana
100 ml narančinog soka

Priprema:

Pačjim prsima zarežite kožicu, posolite, poparite te popecite u tavi na maslacu i timijanu. Ohladite ih i marinirajte još 1-2 sata sa sokom od naranče. Kruške i naranču narežete na kriške, kiselo zelje lagano isperite s hladnom vodom. U zdjeli promiješajte, zelje, pačja prsa, orahe, grožđice, naranče, kruške te servirajte i po želji prelijete s bučinim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 16:36