U danima kad sunce postane nježnije, a zrak pun obećanja, i na tanjuru poželimo nešto lagano, svježe i šareno. Ova salata od matovilca i rotkvica jednostavna je za pripremu, ali posebna po detaljima - hrskavost jabuke, blaga gorčina radiča i nježni dodir jestivog cvijeća pretvaraju je u tanjur koji budi osjetila. Bučino ulje i ocat zaokružuju okuse, a svaka porcija izgleda kao da ste je ubrali iz vrta punog proljetnih boja. Ako vas vesele salatae, onda ovu jednostavno morate isprobati. Recept za nju otkrila nam je Neda Batinić.
SALATA OD MATOVILCA I ROTKVICA S PROLJETNICAMA
Trebat će vam:
200 g matovilca
1 jabuka
5 rotkvica
pola glavice radiča
vodenika
bučino ulje
ocat
Priprema:
Operite rotkvice i radič te ih narežite na ploške odnosno trakice.
Ogulite jabuku, otklonite kličak, košpice i tvrdu opnu i nju također usitnite.
U veliku zdjelu stavite sve sastojke te začinite bučinim uljem i octom.
Dodajte cvijeće i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....