JEDNOSTAVNI ŠKAMPI NA SALATU

Salatna tjestenina s balancanama, tikvicama, škampima i mozzarellom di buffala

Rijeka i Kvarner, 270716.
Pricu o kvarnerskom skampu na tanjuru najbolje prezentiraju Rivica u Njivicama, Draga Di Lovrana u Lovranu, Vila Ariston i Bevanda u Opatiji i Plavi podrum u Voloskom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Jednostavno ga pripremite i u svoja četiri zida!

Sastojci:

15 - 16 škampi
200 - 300 g rajčica
1 tikvica
1 balancana (patlidžan)
1 stručak bosiljka
15 g pinjola
maslinovo ulje
peperoncino po želji
sol i papar
limun
400 g tjestenine
cherry rajčice

 

Rijeka i Kvarner, 270716.
Pricu o kvarnerskom skampu na tanjuru najbolje prezentiraju Rivica u Njivicama, Draga Di Lovrana u Lovranu, Vila Ariston i Bevanda u Opatiji i Plavi podrum u Voloskom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Škampima odvojimo glave od repova pa glave kratko zapečemo na roštilju ili tavici na jakoj vatri, a repove sasvim kratko sotiramo. Tikvicu narežemo na julienne. Patlidžan narežemo na kockice pa namočimo u mlijeko, a zatim paniramo u oštro brašno i pržimo u dubokom ulju. U jednu prigodnu čašu iscijedimo sadržaj pečenih glava, zatim dodamo bosiljak, ulje, sol i papar pa štapnim mikserom sve izradimo da dobijemo pesto. U jednu veliku zdjelu stavimo kuhanu tjesteninu, dodamo sve sastojke i pažljivo promiješamo pa poslužimo.

Izdvajamo

Iz drugih medija