RECEPTI DOBRE HRANE

ŠARENI, VOĆNI I MOĆNI KOKTELI: Škakljivi mjehurići

 Marko Miščević
Trudimo se biti u skladu s trendovima pa smo ovo ljeto odlučili biti potpuno retro
340 g meda
700 ml vode
2 veće kruške
1 veliki komad đumbira
20 listova svježe kadulje
boca pjenušavog vina

Marko Miščević

U lončiću pomiješajte med i vodu te pustite da zavrije na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru i pustite da sadržaj lonca krčka dok se med u potpunosti ne rastopi. Dodajte očišćene i narezane kruške, usitnjeni đumbir i listove kadulje. Pustite da krčka dok se mješavina ne reducira za trećinu, 20-ak minuta uz povremeno miješanje. Uklonite s vatre i pustite da se polako hladi dodatnih 10 minuta. Procijedite sirup u veliku staklenku i bacite đumbir i kadulju. Kako biste složili piće, stavite par komada prokuhane kruške u svaku čašu, a potom po dvije žlice sirupa. Dodajte pjenušac, ukrasite kojim listićem kadulje i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:41