BEZ GLUTENA

SENDVIČ KRUH BEZ GLUTENA: Savršen za tostiranje i svakodnevno konzumiranje!

Stack of Sliced Unleavened Bread from a Rough Grinding with Muesli, Nuts and Sesame Seeds on a chopping board
Getty Images/iStockphoto

Savršen za tostiranje!

Trebat će vam:

365 ml tople vode
1 žličica meda ili javorovog sirupa
14 g suhog kvasca
375 g brašna bez glutena
1 i 1/2 žličica ksantan gume
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 i 1/2 žličica soli
1 i 1/2 žličica limunovog soka
4 žličice maslinovog ulja
2 jaja
sjemenke po želji

 

Stack of Sliced Unleavened Bread from a Rough Grinding with Muesli, Nuts and Sesame Seeds on a chopping board
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva te namastite protvan za pečenje kruha. U posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i med ili javorov sirup. Ostavite da odstoji kojih 15 minuta. Prosijte bezglutensko brašno, ksantan gumu (prirodni zgušnjivač), prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Nakon što se smjesa vode, kvasca i meda ''digla'' dodajte joj jaja, maslinovo ulje i sok limuna. Sve pomiješajte i dodajte suhim sastojcima. Sada dodajte i sjemnke ukoliko želite. Smjesa će vam biti prilično vlažna, neka vas to ne brine. Samo ju ''ulijte'' u protvan i ostavite da se diže na toplom mjestu oko sat vremena. Pecite oko 50 minuta dok kruh ne dobije tamnije smeđu boju. Maknite iz pećnice i ostavite da se kruh u potpunosti ohladi prije nego ga izvadite iz kalupa. Režite ga kada je u potpunosti hladan!

Izdvajamo

Iz drugih medija