Nije ajvar, već je namaz!

Sendviči od kobasica s namazom od pečenih paprika  

Za malo konkretnije zalogaje!

Trebat će vam:

Za namaz:

800 g crvenih paprika (najbolje rog)
1 ljuti feferon
2 češnja češnjaka
limun
50 g oraha
žličica soli
50 ml maslinova ulja
30 g krušnih mrvica

Za sendviče:

2 para kobasica
4 duguljasta peciva sa sjemenkama
5-6 listova kristal salate (može i neke druge)

 

Trebat će vam:

Paprike operite, obrišite i i stavite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Stavite zagrijanu pećnicu na 200 °C. Pecite 50 minuta uz povremeno okretanje. Stavite ih u posudu i poklopite da se "oznoje". Tako ćete ih lakše oguliti. Ogulite ih i očistite od sjemenki. Očišćene paprike, feferon, češnjak, sok od pola limuna i prethodno na tavici bez ulja lagano popečene orahe stavite u sjeckalicu i usitnite. Kada smjesa postane glatka, dodajte sol, maslinovo ulje i krušne mrvice pa sve još dobro izmiješajte. Ovaj namaz možete čuvati u hladnjaku i tjedan dana. Kobasice ispecite na roštilju ili grill tavi. Stavite ih sa strane. Natrgajte listove salate. Prepolovite peciva. Najprije namažite namaz od paprika, potom poslažite listove salate, stavite u svako pecivo po jednu kobasicu, prekrijte salatom pa potom drugim dijelom peciva koje ste također premazali namazom.

Isprobajte i burgere s kozicama i umakom od senfa te sendvič od kobasica s namazom od pečenih paprika.

Izdvajamo

Iz drugih medija