RECEPT VINARIJE BEDALOV

Sipa s bobom

Kozjak, 200515.
Imanje Bedalov.
Reportaza o bobu na imanju Bedalov.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

 

1 kg sipe
maslinovo ulje
2-3 luka
3 zrela pelata (ili iz konšerve)
1 glavica češnjaka
peršin
3-4 dcl bijelog vina
malo parmezana

Kozjak, 200515.
Imanje Bedalov.
Reportaza o bobu na imanju Bedalov.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX
 

Očistiti kilogram sipe i sačuvati crnilo. Zažutiti na maslinovu ulju dva do tri luka, dodati tri narezana zrela paradajza ili pelata, jednu očišćenu glavicu češnjaka, sipu narezanu na kockice, stručak peršina pa sve kuhati oko pola sata. Potom u jelo uliti tri do četiri decilitra bijelog vina i malo vode pa ostaviti da kuha još oko 15 minuta. Zatim dodati bob i kuhati još pola sata, a pred kraj kuhanja uliti i decilitar do dva prošeka. Ostaviti da prokuha i poslužiti s naribanim sirom.

Izdvajamo

Iz drugih medija