NE KUHAMO

SIROVI KOLAČI: Kolačić od bresaka i malina

 Berislava Picek / Hanza Media
Mljac!
1 šalica indijskih oraščića
1 šalica klice heljde
1/2 šalice agava sirupa

Miksajte indijske oraščiće i heljdu do brašna. U dobiveno brašno dodajte agava sirup te miksajte dok se smjesa ne poveže. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite po kalupu, pomognite si sa zadnjom stranom žlice te čvrsto pritisnite.

Zagreb, 250615.
Autorica kolaca Mihaela Devescovi napravila je seriju raw food kolaca prema svojim receptima koje je nedavno objavila u svojoj prvoj kuharici Sirova hrana.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Krema:

1 šalica indijskih oraščića
1/2 šalice agava sirupa
2 žlice kokosovog ulja
malo vanilije burbon
1 nektarina (zrela i slatka)
1/4 šalice malina

Sve sastojke stavite u blender i miksajte do kreme, po želji dodajte još agava sirupa ili voća. Kremu rasporedite po kori kolača, te po vrhu rasporedite tanko narezane nektarine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:20