RECEPTI KOJE MORATE ISPROBATI

SITNIM KORACIMA DO SVJETSKE SLAVE: Pileće ili pačje nogice u dva sojina umaka

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Možete samo spustiti dimljeni papak u grah i već ste ga obogatili i učinili zanimljivijim. Ali možete i baciti pogled preko plota te svježim nogicama, svinjskim ili kokošjim, dati glavnu ulogu, onako kako to rade velike europske ili azijske kuhinje

500 g pačjih ili pilećih nogica
2 jušne žlice na sitno narezanog oguljenog đumbira
1 jušna žlica fermentiranog crnog graha
6 zvjezdastih anisa
1 jušna žlica na sitno narezanog češnjaka
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica smeđeg šećera
250 ml pilećeg temeljca
1/2 jušne žličice sezamova ulja
3 jušne žlice tamnog sojina umaka
3 jušne žlice svijetlog sojina umaka
2 šalice vode
1-2 mlada luka
2 grančice svježeg korijandra

Zagreb, 221019.
Umjetnik Fedor Dzamonja i gastronomad Zoran Simunic pripremali su jela od pilecih i svinjskih nogica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Manikirajte nogice, odnosno odsijecite im kandže kuhinjskim škarama ili nožem. U međuvremenu zavrijte vodu i nogice poparite nekoliko minuta (na lonac s vodom postavite cjediljku u koju ste stavili nogice i poklopite, pazeći da nogice nisu u vodi). Maknite i posušite. U srednje duboku posudu umiješajte sve sastojke (osim luka i korijandra) i zagrijte, dodajte nogice te kuhajte oko pola sata. Raspodijelite u posudice, narežite malo korijandra i malo mladog luka i prelijte umakom. Grickajući, prigodno se zamastite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:01