RECEPTI KOJE MORATE ISPROBATI

SITNIM KORACIMA DO SVJETSKE SLAVE: Polako kuhana noga (crveno kuhanje)

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Možete samo spustiti dimljeni papak u grah i već ste ga obogatili i učinili zanimljivijim. Ali možete i baciti pogled preko plota te svježim nogicama, svinjskim ili kokošjim, dati glavnu ulogu, onako kako to rade velike europske ili azijske kuhinje

1 buncek s nogicom (zamolite mesara) ili 1 nogica + dio koljenice od bunceka (bez širokog gornjeg dijela)
3 jušne žlice šećera
4 jušne žlice tamnog sojina umaka - umjerene slanoće
2 jušne žlice svijetlog sojina umaka - jače slanog
3 jušne žlice rižina vina
6 izrezanih komada đumbira debljine 4 cm
2 mlada luka
2 zvjezdasta anisa
1 cijeli cimet
1 sušena korica od mandarine (opcija)
voda

Zagreb, 221019.
Umjetnik Fedor Dzamonja i gastronomad Zoran Simunic pripremali su jela od pilecih i svinjskih nogica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Operite nogice i spalite preostale čekinje na plamenu. U posudi istopite šećer, dodajte sve sastojke (osim mesa) i pirjajte nekoliko minuta da se spoje okusi. Dodajte meso i prelijte vodom da sve pokrije. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri sat do sat i pol, povremeno okrećući. Poslužite s rižom dugog zrna (azijske vrste).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:26