RECEPT DOBRE HRANE

Slanutak na crveno s purećim okruglicama

Zagreb, 211117.
Jela za zimska blagdanska druzenja pripremile su Mateja Domitrovic, Suncana Barusic, a prostor i stol je stilizirala Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

 

Za okruglice:

500 g mljevene puretine
1 jaje
1 žemlja
1-2 žlice krušnih mrvica
1 žličica suhog timijana
1 žličica suhog bosiljka
2-3 češnja češnjaka
1 luk
sol, papar, mljevena crvena paprika
2 žličice korijandra
1/2 žličice kumina

Zagreb, 211117.
Jela za zimska blagdanska druzenja pripremile su Mateja Domitrovic, Suncana Barusic, a prostor i stol je stilizirala Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

Za slanutak:

400 g kuhanog slanutka
2 konzerve sjeckane rajčice u soku
sol
malo šećera
1 luk
2 češnja češnjaka
peršinov list
mješavina dalmatinskih začina (timijan, origano, bosiljak, mažuran, kadulja, čubar)
maslinovo ulje

Pomiješati sve navedene sastojke za okruglice, s time da se luk prethodno popeče, a žemlja namoči u mlijeku. Oblikovati okruglice, uvaljati ih u brašno ili prezle i peći uz okretanje na masnoći. Na maslinovu ulju zažutiti luk, dodati pola nasjeckanog češnjaka i suhe dalmatinske začine. Na to staviti sjeckanu rajčicu i pirjati dok tekućina ne ispari, a na pola kuhanja dodati slanutak. Pred kraj ubaciti peršinov list i ostatak nasjeckanog češnjaka.

Izdvajamo

Iz drugih medija