DOBRA IDEJA

SLASNI PLODOVI MLADE CIKLE: Pečena cikla

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 09.07.2019. u 13:45

Zagreb , 020719.
Jela od cikle koja je spremila Slavica Sagolj.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Jedemo je tijekom cijele godine, ali upravo je sada najbolja. Iskoristite mlade, slatke i hrskave plodove pa pripremite malo drukčija jela

5-6 komada mlade cikle
2 papričice
par grančica svježeg ružmarina
5-6 češnja češnjaka
sol i papar
maslinovo ulje

Zagreb , 020719.
Jela od cikle koja je spremila Slavica Sagolj.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Ciklu dobro operite, stavite u posudu koju ste obložili papirom za pečenje. Zatim po posudi rasporedite papriku, češnjak u ljusci i ružmarin. Sve začinite solju, paprom i maslinovim uljem. Dobro sve izmiješajte. Stavite u pećnicu na 180 °C i pecite oko 45 minuta. Pečenu ciklu poslužite u komadu ili je narežite na listiće. Da cikla ne izgubi sočnost, obavezno je pecite neoguljenu.

Izdvajamo

Iz drugih medija