DOBRA IDEJA

SLASNI PLODOVI MLADE CIKLE: Pizza s pireom od cikle

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Jedemo je tijekom cijele godine, ali upravo je sada najbolja. Iskoristite mlade, slatke i hrskave plodove pa pripremite malo drukčija jela

Za tijesto:

600 ml mlake vode
1 kg glatkog brašna
1 žlica šećera
2 žlice maslinovog ulja
prstohvat mljevenog čilija
žličica soli
pire od 4 kuhane cikle

Za nadjev:

2 skuhane mlade cikle
2 male glavice luka
100 g šunke
par cherry rajčica
50 g feta sira
šaka svježeg matovilca
par listića bosiljka

Zagreb , 020719.
Jela od cikle koja je spremila Slavica Sagolj.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Za tijesto u većoj posudi izmiješajte šećer, kvasac i toplu vodu pa ostavite oko 15 minuta na toplom da se kvasac zapjeni. Zatim dodajte ulje, sol, mljeveni čili i pire od cikle te lagano miješajte uz postupno dodavanje brašna. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite u posudi, prekrijte ga prozirnom folijom ili krpom i pustite da udvostruči volumen. Kad se tijesto digne, lagano ga premijesite. Odvojite jednu lopticu tijesta za pizzu, a od ostatka možete oblikovati malu štrucu kruha. Kada ste oblikovali tijesto, premažite ga maslinovim uljem, posložite narezanu ciklu, luk i zarolajte listiće šunke. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 35 minuta. Izvadite pizzu iz pećnice, pričekajte samo pet minuta da se malo ohladi te složite svježe sastojke. Rajčicu, feta sir, matovilac i bosiljak. Dok se peče pizza, ako ima mjesta u pećnici, možete peći i kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:14