RECEPTI DOBRE HRANE

SLATKI I SLASNI PLODOVI MANDARINA: Džem od mandarina

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 07.11.2018. u 15:29

Marko Miščević

Osim što uživate u njihovu osvježavajućem okusu, iskoristite ih u kuhinji za izradu deserata i iznenađujućih delicija

2 kg mandarina
sok i korica jednog limuna
1 žličica cimeta
150 g bijelog ili smeđeg šećera
2 vanilin šećera

 

Marko Miščević

Mandarine očistite od kore i opni jer će džem biti puno ukusniji. Očišćene i usitnjene mandarine stavite u veću posudu, zatim dodajte sok i koricu od limuna, cimet i obje vrste šećera. Stavite na jaču vatru da smjesa zakuha, zatim smanjite na najmanji plamen. Prilikom kuhanja poželjno je neprestano miješati da se ne uhvati za dno posude. Prilikom kuhanja stvarat će se bijela pjenica koju sa žlicom pokupite i maknite. Kuhajte oko 40 minuta, maksimalno sat vremena dok se mandarine ne ukuhaju do željene gustoće. Topli džem odmah stavite u prethodno dobro oprane i sterilizirane tegle. Domaći džem od mandarina idealno je punjenje za kekse koji se savršeno sljubljuju s kavom ili čajem.

Izdvajamo

Iz drugih medija