RECEPTI DOBRE HRANE

SLATKI I SLASNI PLODOVI MANDARINA: Salata s mandarinama i kozicama

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 07.11.2018. u 15:30

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Osim što uživate u njihovu osvježavajućem okusu, iskoristite ih u kuhinji za izradu deserata i iznenađujućih delicija

500 g matovilca ili druge salate po želji
350 g kozica
3 češnja češnjaka
prstohvat svježeg peršina
100 g feta sira
100 g suhih smokava
šaka badema
3 – 4 mandarine
50 g mini luka u octu
100 g ukiseljenih klipića kukuruza
pušlek mladog luka
maslinovo ulje
vinski ocat
1 žlica senfa
sol

 

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Salatu dobro operite i osušite, na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte kozice, sitno nasjeckan češnjak i peršin. Vrlo kratko pirjati pa maknuti s vatre. Napravite preljev za salatu. U zdjelicu ulijte maslinovo ulje, ocat, sol i senf te dobro izmiješajte. U duboku zdjelu ili veći dublji tanjur na dno složite salatu, sitno narezani mladi luk, zatim dodajte feta sir, smokve, bademe, očišćene mandarine, luk u umaku od octa te klipiće kukuruza. Na kraju dodajte kozice te sve prelijte pripremljenim preljevom.

Izdvajamo

Iz drugih medija