500 g matovilca ili druge salate po želji 350 g kozica 3 češnja češnjaka prstohvat svježeg peršina 100 g feta sira 100 g suhih smokava šaka badema 3 – 4 mandarine 50 g mini luka u octu 100 g ukiseljenih klipića kukuruza pušlek mladog luka maslinovo ulje vinski ocat 1 žlica senfa sol |
Salatu dobro operite i osušite, na zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte kozice, sitno nasjeckan češnjak i peršin. Vrlo kratko pirjati pa maknuti s vatre. Napravite preljev za salatu. U zdjelicu ulijte maslinovo ulje, ocat, sol i senf te dobro izmiješajte. U duboku zdjelu ili veći dublji tanjur na dno složite salatu, sitno narezani mladi luk, zatim dodajte feta sir, smokve, bademe, očišćene mandarine, luk u umaku od octa te klipiće kukuruza. Na kraju dodajte kozice te sve prelijte pripremljenim preljevom.