RECEPTI DOBRE HRANE

SLATKI I SLASNI PLODOVI MANDARINA: Svinjski kare s mandarinama

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 07.11.2018. u 15:30

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Osim što uživate u njihovu osvježavajućem okusu, iskoristite ih u kuhinji za izradu deserata i iznenađujućih delicija

500 g svinjskog kotleta bez kosti
2 glavice luka
3 češnja češnjaka
250 g svježih šampinjona
50 g badema
3 mandarine
250 ml povrtnog temeljca
1 žlica smeđeg šećera
sol
papar
kajenski papar
50 g maslaca
1 žlica glatkog brašna
350 g batata
300 ml suncokretovog ulja

 

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Najprije batom za meso svaki komad karea istucite s jedne i druge strane. Meso začinite solju, paprom i kajenskim paprom. U dublju tavu stavite maslac na srednje jaku vatru pa na zagrijanu masnoću stavite meso te ga zapecite s obje strane. Na pečeno meso stavite na krupnije trakice narezan luk i prepržite ga zajedno s mesom, zatim dodajte češnjak i kratko popržite. Tek tada dodajte temeljac i sok od mandarina i pustite da se lagano kuhaju oko pola sata. Tada dodajte očišćene šampinjone, sitno nasjeckane bademe i žlicu smeđeg šećera. Sve još na laganoj vatri kuhajte oko 20 minuta. Vodite brigu da je meso konstantno u umaku, a ako želite više umaka, dodajte još temeljca. Ako želite gušći umak, dodajte žlicu glatkog brašna. Prilikom serviranja uz meso dodajte svježe očišćene mandarine. Prije serviranja jela očistite batat, narežite ga na prutiće i ispržite na ulju. Slatkoća batata savršeno se upotpunjuje s kiselkastim umakom.

Izdvajamo

Iz drugih medija