NEDJELJOM PEČEMO KOLAČE

SLATKI RECEPT DANA: Torta od maka i naranči koju ćete htjeti imati na svojoj rođendanskoj proslavi!

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 400 g kiselog vrhnja
  • 300 g mlijeka
  • 4 žlice limunova soka
  • 500 g glatkog brašna
  • 2 vrećice praška za pecivo
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 6 žlica mljevenog maka
  • 2 naribana korica limuna

Priprema

1. korak
U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, mlijeko i limunov sok. U drugoj zdjeli pomiješajte sve preostale sastojke pa ih pomiješajte s mješavinom vrhnja i mlijeka. Miješajte samo kratko, dok se sastojci ne povežu.

Za kremu:

3 jaja
150 g šećera
sok 1 velike naranče
250 g maslaca sobne temperature

Na pari 7-8 min tucite žumanjke, dodajući polako sok naranče. Kad je smjesa narasla i zgusnula se, maknite je s vatre i dok je još topla dodajte joj maslac. Zasebno napravite snijeg od bjelanjaka pa ih umiješajte u kremu.

2. korak
Peći u manjem kalupu (promjera 20 cm) otprilike 30 min na 180 °C. Kad je torta pečena, prerežite je horizontalno na dva dijela.

Izdvajamo

Iz drugih medija