RECEPT S NAŠEG PIKNIKA

Složenac od patlidžana

    AUTOR:
    • Mateja Domitrović

  • OBJAVLJENO:
  • 05.07.2017. u 11:33

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek

4 patlidžana
3 konzerve sjeckane rajčice ili pelata
2-3 sušene rajčice iz ulja
3 češnja češnjaka
timijan, origano, bosiljak
sol, šećer
3 mozzarelle
1 žlica krušnih mrvica
2 žlice parmezana
maslinovo ulje

Patlidžanima odstranite koru pa ih narežite na kolutove od oko pola centimetra. Ispecite ih na suhoj gril tavi s obje strane na jačoj vatri bez dodavanja masnoće. Pečene patlidžane posolite i pokapajte maslinovim uljem. Na maslinovu ulju samo na sekundu stavite nasjeckan češnjak pa dodajte nasjeckanu rajčicu i sve začine osim bosiljka, on se dodaje na kraju. Ostavite da se umak kuha dok se ne zgusne, povremeno promiješajte. Na kraju posolite, dodajte šećer da se ublaži kiselost rajčice i narezani bosiljak. Ako želite gladak umak, izradite ga štapnim mikserom. Na dno posude za pečenje prvo poslažite u jednom sloju patlidžane, rasporedite dio umaka pa po njemu ploške mozzarelle i pospite listićima bosiljka, pa onda ponovite sve redom. Na kraju pospite sve mješavinom parmezana i krušnih mrvica. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Izdvajamo

Iz drugih medija