ISPROBANI RECEPTI

ŠMINKERSKA HRANA ZA SVAČIJI DŽEP: Anđeoska jaja na đavolji način

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Terine, rillettes i slični specijaliteti, koje će vam u restoranima skupo naplatiti, nisu nedostižna jela jer su osnovni sastojci manje cijenjeni dijelovi životinja

1 pačje jaje
2 kokošja jaja
4 jaja od prepelice
majoneza (po mogućnosti domaća)
Dijon senf
malo konjaka
vlasac
ljuta mljevena dimljena paprika (pimentón de La Vera)
sol
papar

Gornja Stubica, 271119.
Priprema Terine, jela od mljevenog mesa.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Jaja skuhajte na tvrdo. Kokošja jaja stavite u kipuću vodu i kuhajte 2-3 minute, ugasite vatru, poklopite i nakon deset minuta ohladite pod vodom i očistite. Prepeličja jaja se stavljaju u ključalu vodu na dvije minute, nakon toga ih prebacite u hladnu kupku (voda s ledom) pustite da stoje 10 minuta, pa ih očistite. Pačja jaja stavite u hladnu vodu, pustite da voda proključa i kuhajte 1 minutu, ugasite vatru i ostavite 19 minuta da stoje, te potom izvadite van i ohladite. Očišćena kuhana jaja prepolovite na pola i izvadite pažljivo sve žumanjke u zasebne posude, ovisno o vrsti jaja. Majonezu pomiješajte sa senfom, dodajte malo konjaka i malo sitno sjeckanog vlasca. Smjesu podijelite na tri dijela proporcionalno količini pojedine vrste žumanjaka koje ste izvadili iz kuhanih jaja. Svaku vrstu žumanjaka promiješajte s odgovarajućim dijelom smjese od majoneze i senfa. Prazne bjelanjke napunite odgovarajućom smjesom, na vrh stavite malo paprike i malo vlasca te posolite i popaprite. Čuvajte u hladnjaku. Ovako pripremljena jaja mogu stajati više dana. Okuse možete i pojačati worcestershireom i tabascom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:30