ĆUFTE S PIREOM
Trebat će vam:
400 g mljevenog mesa po želji (junetina i svinjetina najbolje)
2 režnja češnjaka
1 jaje
3-4 žlice krušnih mrvica
sol i papar
začinsko bilje po želji
1 luk
2 režnja češnjaka za umak
žličica šećera
sol i papar
1 konzerva pelata
krumpir
maslac
mlijeko
Priprema:
Od mljevenog mesa, protisnutog češnjaka, jaja, krušnih mrvica, soli i papra i začinskog bilja napravite smjesu. Morate moći oblikovati kuglice. Ako je previše gnjecava, dodajte još krušnih mrvica. Kuglice zatim zapecite na maslinovu ulju. Kada poprime boju sa svih strana, maknite ih iz tave. Na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da poprimi boju pa dodajte i sjeckani češnjak. Začinite šećerom i soli, a onda dodajte konzervu pelata. Kuhajte 10-ak minuta, začinite začinskim biljem po želji (origano i bosiljak) pa vratite kuglice. Kuhajte poklopljeno 40-ak minuta. Krumpir narežite na kockice, skuhajte u slanoj vodi, kada omekša, procijedite, dodajte maslac, mlijeko i sol i pretvorite u pire.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....