RUČAK IZ DJETINJSTVA

Sočne ćufte u mirisnom umaku i najukusniji pire krumpir

Kad tražite ručak koji će svi voljeti, od najmlađih do najstarijih, ćufte s pireom uvijek su siguran izbor

ĆUFTE S PIREOM

Trebat će vam:
400 g mljevenog mesa po želji (junetina i svinjetina najbolje)
2 režnja češnjaka
1 jaje
3-4 žlice krušnih mrvica
sol i papar
začinsko bilje po želji
1 luk
2 režnja češnjaka za umak
žličica šećera
sol i papar
1 konzerva pelata
krumpir
maslac
mlijeko

Priprema:
Od mljevenog mesa, protisnutog češnjaka, jaja, krušnih mrvica, soli i papra i začinskog bilja napravite smjesu. Morate moći oblikovati kuglice. Ako je previše gnjecava, dodajte još krušnih mrvica. Kuglice zatim zapecite na maslinovu ulju. Kada poprime boju sa svih strana, maknite ih iz tave. Na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da poprimi boju pa dodajte i sjeckani češnjak. Začinite šećerom i soli, a onda dodajte konzervu pelata. Kuhajte 10-ak minuta, začinite začinskim biljem po želji (origano i bosiljak) pa vratite kuglice. Kuhajte poklopljeno 40-ak minuta. Krumpir narežite na kockice, skuhajte u slanoj vodi, kada omekša, procijedite, dodajte maslac, mlijeko i sol i pretvorite u pire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 09:59