Pileći tacos s jalapeñom, salatom i sirom
Trebat će vam:
400 g pilećih prsa (narezanih na trakice)
1 žlica maslinovog ulja
1 čajna žličica mljevene paprike
1/2 čajne žličice češnjaka u prahu (ili 1 sitno nasjeckani češnjak)
sol i papar po ukusu
8 tortilja
100 g naribanog sira (cheddar ili gouda)
1 - 2 svježe jalapeña (tankih kolutića)
1 mala glavica salate (nasjeckana)
1 - 2 rajčice (narezane na kockice)
100 g kiselog vrhnja
Priprema:
U tavi zagrijte ulje, dodajte piletinu i začinite paprikom, češnjakom, solju i paprom. Pržite 5 - 7 minuta dok ne postane zlatno-smeđa i sočna. Tortilje kratko zagrijte u tavi ili pećnici. Na svaku stavite prženu piletinu, pospite salatom, rajčicom, jalapeñom i sirom te završite žlicom kiselog vrhnja. Poslužite odmah, dok su tortilje tople i sir se lagano otopi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....