Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- medaljoni od soje
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 manja poriluka
- 3 rajčice
- nasjeckani peršin
- 2 žlice ulja
- 2 režnja češnjaka
- sol i papar
Priprema
1. korak
Povrće operite i očistite pa narežite zelenu i crvenu papriku na manje rezance, poriluk usitnite, a rajčicu izrežite na kriške.
2. korak
U posudi zagrijte ulje pa dodajte poriluk i prodinstajte ga dok ne omekša, te dodajte malo vode ukoliko je potrebno. Zatim dodajte papriku i češnjak nasjeckan na listiće te začinite solju i paprom.
3. korak
Dodajte i rajčicu, promiješajte i pustite da se sve dobro poveže. Prema potrebi dodajte još malo vode, ubacite peršin i ostavite da još malo kuha. Medaljone od soje stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte desetak minuta.
4. korak
Izvadite ih i ocijedite, a kada se malo ohlade, stisnite ih dlanovima kako bi se riješili suvišne tekućine. Ne smijete ih jako stiskati, jer se mogu zdrobiti. Na tanjur stavite povrće, a na njega medaljone.
Komentari
0