Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g vongola
- 350 g špageta
- 30 g maslaca
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1/2 ljute papričice
- 100 ml suhog bijelog vina
- svježi listići peršina
- sok 1/2 limuna
Priprema
1. korak
Isperite školjke tekućom hladnom vodom i očekajte ako je potrebno. Stavite ih u veliki lonac i prelijte hladnom vodom. Lagano posolite i ostavite tako nekoliko sati. Ocijedite ih i isperite.
2. korak
Špagete stavite kuhati u veliki lonac, u vruću posoljenu vodu. Neka se kuhaju nekoliko minuta, no svakako nešto kraće nego što je preporučeno na pakiranju.
3. korak
Za to vrijeme u veliku tavu na srednju vatru stavite pola količine maslaca i maslinovo ulje.
Dodajte nasjeckani češnjak i papričicu, pa pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte ocijeđene vongole i pojačajte vatru.
4. korak
Ulijte bijelo vino, poklopite i pustite nekoliko minuta dok se većina školjki ne otvori. Odbacite zatvorene, a ostatak prebacite u tavu s češnjakom i ljutom paprikom.
5. korak
Dio izvadite iz oklopa, a dio ostavite. Ocijedite špagete pa ih dodajte školjkama zajedno s preostalim maslacem. Dobro promiješajte, pustite minutu pa umiješajte sjeckani peršin i limunov sok.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....