SLANI USKRS

Šparoge s pancetom

Asparagus. Asparagus and roll bacon. Grilled asparagus with rolled bacon and fried egg. Fried old pan full of rolled bacon with green asparagus and fried egg.

Za ovo jelo koristite uzgojene šparoge koje su deblje i nešto slađe od dvljih.

Trebat će vam:

1 vezica šparoga
nekoliko šnita pancete
malo papra
maslinovo ulje
maslac

Asparagus. Asparagus and roll bacon. Grilled asparagus with rolled bacon and fried egg. Fried old pan full of rolled bacon with green asparagus and fried egg.
 

Priprema:

Za ovo jelo koristite uzgojene šparoge koje su deblje i nešto slađe od dvljih. Takve deblje lakše je omotati pancetom ili pršutom. Panceta mora biti tanko narezana tako da se lijepo omota i “prilijepi” uz šparoge. Šparoge nema potrebe soliti jer će im panceta dati potrebnu slanoću. Na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svih strana popecite šparoge omotane pancetom, na grill ili običnoj tavi. Okrećite ih pomoću kuhinjske pincete, tako je najlakše, a ako je nemate, pomognite si s dvije vilice. Omotane šparoge na kraju malo popaprite, nema potrebe soliti ih, i servirajte s jajima na oko ili poširanim jajetom i nekom lisnatom salatom, poput zelene, potočarke ili rikule.

Izdvajamo

Iz drugih medija