PROVJEREN RECEPT GASTRONOMADA

Šporka šalša

    AUTOR:
    • Zoran Šimunić Šime

  • OBJAVLJENO:
  • 03.07.2017. u 11:56

Marko Miščević

1 kg šljivara/volovskog uha ili kombinacija
1 veći luk
5 režnjeva češnjaka
1/2 vezice peršina
0,5 dcl ekstra djevičanskog maslinova ulja
1-2 lista lovora
1 mali sušeni chilli
0,3 dcl bijelog vina + prema potrebi za kuhara
1 grančica svježeg timijana
1/2 grančice ružmarina
1 grančica bosiljka
1 jušna žlica korijandera u zrnu
1 žličica šećera ili 1/2 naribane mrkve ili 0,03 l prošeka
sol, papar Rajčicu izrežite na srednje komade, luk, češnjak i peršin sitno isjeckajte.

Prvo prodinstajte luk na maslinovu ulju, nakon toga kratko popržite češnjak te dodajte rajčice i sve začine (osim bosiljka). Korijander usitnite u mužaru. Neka zavrije, smanjite vatru i kuhajte 3 sata, probajte okus i ujednačite prema potrebi. Ugasite vatru i dodajte natrgani bosiljak. Možete je malo zgusnuti korištenjem štapnog miksera

Izdvajamo

Iz drugih medija