Srneći gulaš s paštom

Težina pripreme: jako teško

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 3 žlice maslaca
  • 2 mrkve
  • 2 stapke celera
  • 1 veća glavica luka
  • 6 češnja češnjaka
  • 1 žličica papra
  • 2 šalice vode
  • 1 šalica crnog vina
  • 700 g srnetine
  • 1/4 šalice brašna
  • 400 ml goveđeg temeljca
  • 1 konzerva pelata
  • 1 žlica svježeg timijana
  • 300 g gljiva
  • 3 grančice timijana

Priprema

1. korak

Narežite srnetinu na kockice. Pripemite marina­du tako da na tavi otopite žlicu maslaca, dodate nasjec­kanu mrkvu, celer, luk i dva češnja češnja­ka. Kad povrće omekša, umiješajte 4 cijela češ­nja i papar. Dodajte šalicu vode i pola šalice vina i pustite da proključa. Smanjite i kuhajte još 10 mi­nuta. Pustite da se ohladi.

2. korak

Srne­tinu stavite u plitku posudu i prelijte mari­na­dom. Spremite u hlad­njak na par sati. Zagrijte pećnicu na 180. U posudi za pečenje otopite maslac na srednjoj vatri. Ocijedite srne­tinu, ali sačuvajte marinadu. Pecite meso tako da se zasmeđi. Pospite braš­nom i promije­šaj­te.

3. korak

Dodajte šalicu vode i pola šalice crnog vina, temeljac, pelate i listiće timi­jana. Procijedi­te marinadu u meso i stavite peći jedan sat. Zatim otklopite i ubacite gljive pa pe­cite još oko pola sata. Za prilog skuhajte paštu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 18:45