JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Peciva za burgere

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.

500 g glatkog brašna
30 ml ulja
50 g maslaca
125 ml mlijeka
125 ml vode
pola jušne žlice suhog kvasca
pola jušne žlice soli
pola jušne žlice šećera
1 jaje
sjemenke sezama

 

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
 

U dublju posudu prosijati brašno te dodati suhi kvasac, sol i šećer. U lončiću zagrijati mlijeko, vodu i ulje te dodati jaje i pjenjačom sve spojiti. Mokru smjesu dodati suhoj i miješati dok se ne spoji. Kada je tijesto postane dovoljno kompaktno, prebacite ga na radno površinu i mijesite. Ostavite da odmori sat vremena na sobnoj temperaturi. Formirajte bule od 120 do 150 grama i položite ih na papir za pečenje. Premažite ih žumanjkom i pospite sezamom. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja peciva prebacite na rešetku i premažite maslacem.

Izdvajamo

Iz drugih medija