ISPROBANI RECEPTI

SVA LICA PESTA: Pešt na pesto

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA
Za izradu užih ili širih rezanaca tradicionalno se koristi valjak za tijesto ili “ručni stroj” - najprije tijesto razvaljamo, a potom rezuckamo uz pomoć spomenutog stroja ili noža. Dosjetki i inovacija kako ubrzati i olakšati posao ima bezbroj. Stoga smo otišli u “glazbene vode” i paštu napravili uz pomoć gitare

30 g peršinova lista
80 g pancete
4-5 režnjeva češnjaka
3-4 trakice pancete
5-6 kapara
3-4 lista ukiseljenog motara
1 limun
3-4 listića ružmarina
prstohvat peperončina
pola čajne žličice domaćeg origana ili dalmatinske mješavine začina
100 g tvrđeg sira
papar

Ante Čizmić / HANZA MEDIA

Pancetu izrežite na kockice i ostavite sa strane. Usitnite češnjak i peršin. Sve pomiješajte i tucite nožem dok ne dobijete paštetu. Panceta bi trebala biti prošarana, odnosno s više masnoće (možete kombinirati lardo s pancetom). Usitnite kapare i motar, dodajte začine, iscijedite limun i sve povežite naribanim sirom. Tavicu ugrijte i trakice pancete prepržite da budu hrskave i usitnite. Sve umiješajte s tjesteninom, a dio prepržene pancete posipajte po vrhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:31