ZDRAVI TANJURIĆ

SVESTRANA NAMIRNICA U SLANIM I SLATKIM JELIMA: Kokos riža

    AUTOR:
    • Nastasja Chiara Petrić

  • OBJAVLJENO:
  • 09.09.2019. u 14:17

Zagreb, 220719.
Zdrava jela; za djecu i odrasle s kokosom pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Njemu je mjesto pri vrhu najhranjivijih namirnica svijeta!

Trebat će vam:

2 srednja luka
2 režnja češnjaka
3 sjemenke kardamoma
1 manji zvjezdasti anis
1 veći lovorov list
1 puna žlica kokosova ulja (ili ghee)
1 veća šalica jasmin riže
1,5 šalica punomasnog kokosova mlijeka + 1 šalica vode
sol i papar + ribani kokos i crni sezam

Zagreb, 220719.
Zdrava jela; za djecu i odrasle s kokosom pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Na kokosovu ulju na laganijoj vatri pržite sitno sjeckani luk. Nakon 10 minuta dodajte protisnuti češnjak, kardamom, anis i lovorov list te pržite još 3 minute. Zatim dodajte rižu, promiješajte s kokosovim mlijekom i vodom. Posolite i popaprite, pričekajte da zavrije, potom poklopite, smanjite vatru na najmanje i kuhajte 10-12 minuta dok riža ne omekša i nema viška tekućine. Rižu zatim posipajte tostiranim kokosom i sezamom.

Izdvajamo

Iz drugih medija